Arnhem Gepubliceerd op 03-09-2022

Coördinator Burgerzaken

Gemeente Arnhem

Vacature Coördinator Burgerzaken

Helaas, deze vacature Coördinator Burgerzaken is inmiddels vervuld. Toch is het goed dat je bij SkyWalker terecht bent gekomen. Als gespecialiseerd werving- en selectie en interim management bureau voor het customer service vakgebied, heeft SkyWalker meer burgerzaken-vacatures en aanvragen in bemiddeling. Klik hierboven op ‘vacatures‘ en maak je keuze uit het overzicht van actuele klantcontact vacatures.


Opdracht omschrijving Coördinator Burgerzaken bij de Gemeente Arnhem


Introductie:
Een goede, tijdige en efficiënte dienstverlening. Dat is waar onze afdeling Burgerzaken voor staat. Ben jij een coördinator met oog voor proces maar ook zeker voor de mens en wil jij bijdragen aan onze dienstverlening? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
In de rol van coördinator ben je, samen met de collega-coördinator, verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele aansturing van de afdeling Burgerzaken. Jij bent de oren en ogen van de afdeling en bewaakt de kwaliteit van dienstverlening. Je bewaakt en anticipeert op ontwikkelingen in de klantvraag en stemt de dienstverlening met je medewerkers daarop af. Het afhandelen van klachten is hier een onderdeel van. Je zit regelmatig werkoverleggen voor met de teams.


Verantwoordelijkheden Coördinator Burgerzaken bij de Gemeente Arnhem



  • Begeleiden en coachen van medewerkers, bijvoorbeeld op hun ontwikkeling;
  • Het aansturen van (meerdere) teams;
  • Onderhouden van contact met relevante samenwerkingspartners binnen en buiten de gemeente.

Naast de coördinerende taken, informeer en adviseer jij ook het afdelingshoofd over de gang van zaken op de afdeling en eventuele knelpunten daarin. Jouw focus ligt daarbij op de veranderkundige opgaaf.

Profiel Coördinator Burgerzaken

Wie zoeken wij?
Jij staat voor dienstverlening en eigenaarschap en beschikt over goede organisatorische vaardigheden als: plannen, organiseren, coördineren en overzicht houden. Je bent zichtbaar op de afdeling en collega’s weten jou gemakkelijk te vinden. Het is belangrijk dat jij flexibel kan meebewegen met je omgeving en jezelf staande weet te houden in stressvolle situaties. Het is namelijk aan jou om een goede balans te vinden tussen de belangen van de organisatie, medewerkers, burgers en bestuur.

Eisen
Beschikbaarheid



  • De kandidaat is inzetbaar vanaf 01-10-2022 tot en met 01-10-2024 voor 36 uur per week

  • De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd

  • De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure

  • Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven

Overige eisen



  • Minimaal HBO werk- en denkniveau

  • Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie

  • Veranderkundige ervaring met teams

  • Je maakt digitale systemen gemakkelijk eigen en hebt bij voorkeur kennis van toegepaste automatiseringssystemen

Wensen



  • Kennis van relevante wet- en regelgeving is een pré

  • Ervaring met bestuurlijke processen is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Standplaats: Stadhuis Arnhem
Startdatum: 03 oktober 2022
Einddatum: 30 september 2024
Optie tot verlenging: Ja, en mogelijkheid tot vast
Uren per week: 36

Bedrijfsprofiel

Wie zis de gemeente Arnhem?
Betrouwbare, laagdrempelige en snelle dienstverlening is waar wij voor staan. Digitaal waar dat kan, persoonlijk waar dat moet, en altijd met oog voor de menselijke maat. Wij faciliteren allerlei zaken die een burger met de overheid moet regelen. We zorgen voor het correct bijhouden van de persoonsgegevens van onze inwoners in de Basisregistratie Personen (BRP). We registreren belangrijke levensgebeurtenissen binnen onze gemeente, zoals geboorten en overlijdens, in de burgerlijke stand. Zo hoeven inwoners hun gegevens maar één keer door te geven en kunnen álle overheidsinstellingen daar vervolgens gebruik van maken. We verstrekken uittreksels uit de BRP en afschriften van akten, maar ook burgerservicenummers, reisdocumenten en rijbewijzen. We verzorgen aanvragen voor een verklaring omtrent het gedrag of voor naturalisatie tot Nederlander, maar voltrekken ook huwelijken. En we organiseren verkiezingen: voor gemeenteraad, Provinciale Staten, waterschappen, Tweede Kamer en het Europees Parlement. Bij ons is geen dag hetzelfde!