Workforce manager voor jouw customer service

Workforce manager voor jouw customer service

Workforce management is een reeks processen die organisaties gebruiken om personeel en middelen op het juiste moment voor de benodigde werkzaamheden in te zetten. WFM wordt veel ingezet in customer service. Om dit te realiseren, het overzicht te behouden en het WFM team met de bijbehorende processen aan te sturen en verder te ontwikkelen, is een workforce manager nodig.

Een ervaren en kwalitatieve workforce manager is niet zomaar gevonden. Deze moet goed passen bij jouw team en beschikken over de juiste vaardigheden. Met deze informatie herken je een goede workforce manager.

Wat houdt de functie workforce manager in?

Een workforce manager in customer service richt zich op een optimaal efficiënte manier van werken door de taken van medewerkers op individueel- en afdelingsniveau te beoordelen, analyseren en rapporteren. Met behulp van software bepaalt de WFM manager de beste manier om het benodigde aantal medewerkers te voorspellen, de vaardigheden van customer service medewerkers te benutten en de efficiëntie van het inzetten van personeel te verbeteren.

Om een productief personeelsbestand in stand te houden, is het inzetten van een workforce management manager van grote toegevoegde waarde.

Een workforce manager is onmisbaar voor jouw customer service team!

Een workforce manager heeft expertise op het gebied van de arbeidsvraag, flexibiliteit en het inzetten van mensen en middelen op de juiste manier. De WFM manager is verantwoordelijk voor de gegevens, analyses en de diensten voor het workforce management proces. Deze zorgen ervoor dat de personeelsbezetting is afgestemd op de inkomende volumes en tegelijk voldoet aan de behoeften van de medewerkers van de organisatie.

Het is knap hoe SkyWalker tot een profielschets komt van de perfecte kandidaat en vervolgens de juiste professionals introduceert.
Remco de Vette & Koen van de Laar, Co-owners CARMEN Automotive BDC

Taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden

Een workforce manager is het aanspreekpunt voor de operatie voor alle WFM aangelegenheden en toont volop leiderschap en daadkracht op het gebied van WFM inrichting en optimalisatie. Dankzij vaardigheden als datagedrevenheid en ervaring in gebruik van klantcontactsystemen en WFM-applicaties, kan de WFM manager dashboards en rapportages ontwikkelen voor de leidinggevenden in de organisatie.

Ook kan de professional de oprouproutering aanpassen voor een snelle afhandeling van inkomende oproepen. Uiteraard is een workforce manager anticipatief, proactief en heeft hij of zij een gezond empathisch vermogen.

Salarisindicatie

Het salaris van een workforce manager in Nederland ligt gemiddeld tussen de € 3.000 en € 5.500 per maand op basis van een fulltime aanstelling. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met het opleidingsniveau en de relevante werkervaring van de professional. Ook de CAO en regio waarin de workforce manager komt te werken, spelen mee bij het bepalen van het salaris.

Zo selecteert SkyWalker de perfecte kandidaat voor jouw organisatie

Zijn de bereikbaarheid, servicebeleving naar klanten en kosten binnen jouw customer service nog niet optimaal op elkaar afgestemd? En wil je hier met het personeelsbestand en de werkroosters efficiënt op kunnen inspelen? Dan biedt een workforce manager uitkomst. De werving van een WFM manager kan echter een tijdrovende klus zijn.

Daarom is de inzet van een recruiter met een ruime en specifieke ervaring in customer service ideaal. SkyWalker denkt graag mee. Al meer dan 15 jaar hebben wij kennis en ervaring op het gebied van werving & selectie, detachering & interim, executive search en advies & consultancy.

Om jou aan een geschikte professional te helpen, gaat SkyWalker als volgt te werk:

  1. Wat zijn jouw uitdagingen, wensen en behoeften? Deze brengen wij in kaart
  2. Onze recruiter werkt een profiel uit dat aansluit op jouw team
  3. Uit ons netwerk van meer dan 7.500 customer service professionals maken wij een eerste selectie
  4. We plannen meetings in tussen jou en de kandidaten
  5. Welke kandidaat vind jij het meest geschikt en welke minder? Dit koppel je terug aan ons
  6. Professional gevonden? Dan kan deze aan de slag. Wij regelen het papierwerk.

We gaan dus samen met jou op zoek naar de ideale kandidaten. Wil je eerst meer informatie? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met een van onze recruiters. En neem ook eens een kijkje bij onze openstaande vacatures.

Vraag vrijblijvend advies aan
Bekijk al onze vacatures