Workforce consultant

Workforce consultant

voor ondersteuning van een efficiënte customer service

Heb je binnen de WFM afdeling van jouw customer service te maken met werkwijzen, processen of systemen die verder verbeterd kunnen worden? Of verschilt het per dag en moet je constant de planning bijsturen? Zet dan een workforce consultant in. Met een workforce consultant haal je voor een bepaalde tijd de expertise in huis die je nodig hebt. Wij geven je alle informatie over hoe je een goede consultant workforce voor jouw organisatie vindt.

Wat houdt de functie workforce consultant in?

Een workforce consultant ondersteunt de customer service van de organisatie bij het vinden van een optimale balans tussen klantbeleving, medewerkerstevredenheid en kosten. Hij streeft naar een efficiënte, productieve en succesvolle inzet van mensen en middelen. Dit doet hij onder andere door selectie, implementatie en inrichting van workforce management software.

De WFM consultant voelt zich snel thuis in een nieuwe omgeving en levert met zijn kennis en ervaring een waardevolle toevoeging aan het reilen en zeilen van de customer service.

Een workforce consultant is onmisbaar voor jouw customer service team!

Een workforce consultant helpt de customer service van een organisatie met het verbeteren van de manier waarop forecasting, capaciteitsplanning, roostering, trafficking, reporting en analyse zijn ingericht. Ook geeft deze professional adviezen voor verdere optimalisaties, zodat de organisatie nu en in de toekomst over het juiste talent beschikt dat op het juiste tijdstip op de juiste plek kan worden ingezet.

Heb je tijdelijk hulp nodig om de processen, werkwijze of aansturing van jouw WFM afdeling te optimaliseren of om WFM software te selecteren of te implementeren? Kies dan voor een workforce consultant.

SkyWalker zweeft er als een helikopter boven, faciliteert het proces en houdt je scherp
Cees Zwezerijn, CEO & Founder Polly.help

Taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden

Een workforce consultant brengt met een gezonde dosis enthousiasme en leergierigheid de behoeftes van de customer service van een organisatie in kaart en evalueert de huidige tools, systemen en workflows voor een efficiënt personeelsbestand.

Ook implementeert deze professional dankzij zijn ruime ervaring nieuwe WFM software en verzorgt hij of zij met charme en overtuigingskracht trainingen, zodat iedereen bekend raakt met de nieuwe WFM software.

Salarisindicatie

Gemiddeld verdient een fulltime workforce consultant € 5.500,- bruto per maand. Dit salaris is slechts een indicatie. Het salaris van een workforce management consultant hangt af van meerdere factoren zoals de grootte van de customer service, het opleidingsniveau, (relevante) werkervaring en de regio waarin de WFM consultant komt te werken.

Zo selecteert SkyWalker de perfecte kandidaat voor jouw organisatie

Wil jij altijd de juiste medewerker met de beste vaardigheden op het juiste tijdstip op de goede plek kunnen inzetten binnen de customer service van jouw organisatie? Schakel daarom een workforce consultant in. Maar hoe doe je dit snel en efficiënt?

Met behulp van SkyWalker. Wij denken graag met jou mee en helpen jou bij het vinden van een workforce consultant. Wij putten uit meer dan 15 jaar ervaring en hebben een goede vakinhoudelijke kennis en een groot netwerk. Zo beschikken wij over een database van meer dan 7.500 customer service professionals.

Om samen met jou de ideale match te vinden gaan wij als volgt te werk:

  1. In een eerste online meeting bespreken wij jouw wensen en verwachtingen
  2. Vervolgens creëren wij een profiel dat past bij jouw team
  3. Uit ons grote netwerk selecteren wij de beste professionals
  4. Wij plannen eerste (online) ontmoetingen in
  5. Jij maakt een keuze wie jij het beste vindt passen bij jouw organisatie
  6. Is de match gemaakt, dan handelen wij het administratieve gedeelte af

Wij zoeken de perfecte kandidaten voor de customer service voor jouw organisatie. Altijd in overleg met jou. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of bekijk onze openstaande vacatures.

Vraag vrijblijvend advies aan
Bekijk al onze vacatures