Trainer en coach voor klantenservice

Trainer en coach voor klantenservice

Neem contact met ons op

Beschikt jouw organisatie over een groot customer service team en ben je op zoek naar een trainer of coach om jouw medewerkers (nog verder) te ontwikkelen? Dan wil je natuurlijk een trainer of coach die het belang ziet van samenwerken, een open blik heeft en goed past bij jouw team. Wij leggen je uit hoe je een goede trainer of coach voor jouw klantenservice herkent.

Wat houdt de functie trainer of coach voor de klantenservice in?

Een coach klantenservice is een wezenlijk onderdeel van een customer service afdeling. Hij of zij informeert de medewerkers ter verbetering van de kwaliteit en effectiviteit van hun werkzaamheden. De focus ligt op de inhoud, processen en systemen.

De trainer contact center gaat gericht aan de slag met trainingsvragen en de opleidingsbehoefte van nieuwe en bestaande medewerkers, maar stuurt ook proactief bij als hij ontwikkelmogelijkheden ziet. Tevens is deze professional bezig met continue verbeteren en weet hij helder te omschrijven wat er nodig is en waarom. Met oog voor kwaliteit weet de trainer klantenservice de customer service steeds naar een volgend niveau te tillen.

Een trainer of coach klantenservice is onmisbaar voor jouw customer service team!

Met een coach of trainer customer service verbeter je de klantenservice van jouw organisatie continu. Behalve dat een trainer klantenservice (nieuwe) collega’s traint en begeleidt tijdens het inwerktraject of bij de instructie van nieuwe producten, diensten of systemen, zorgt deze professional er ook voor dat informatie, instructies en processen op een consistente en begrijpelijke manier, up-to-date en toegankelijk zijn.

De juiste wervingskanalen, een goede voorselectie en professioneel advies.
Susan Overmars, Manager Customer Care Tele2

Taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden

Met het vermogen om een boodschap duidelijk over te brengen, kan een trainer of coach customer service duidelijke instructies en handleidingen voor customer service medewerkers maken. De coach of trainer voelt zich op zijn gemak tijdens spreken in het openbaar en geeft groeps- of individuele trainingen, klassikaal of online, op basis van prestaties en klantfeedback.

Daarbij geeft de coach of trainer klantenservice blijk van aandacht voor de werknemers met wie hij werkt. De professional werkt nieuwe medewerkers in en traint hen in klantenservicetechnieken. Ook kan de coach goed plannen en creëert hij een routinematig trainingsschema voor zowel nieuwe als bestaande medewerkers.

Salarisindicatie

De salarisindicatie voor een trainer klantenservice ligt rond de € 3.500,- bruto per maand op fulltimebasis. Maar uiteraard is dit per regio verschillend en ook andere factoren zoals opleidingsniveau, ervaring en vakbekwaamheid, spelen mee.

Zo selecteert SkyWalker de perfecte kandidaat voor jouw organisatie

Het vinden van een vakbekwame trainer klantenservice voor de customer service van jouw organisatie is niet binnen één dag gerealiseerd. Het is fijn om te kunnen kiezen uit meerdere professionals die bovendien het beste bij het team en de organisatie passen.

SkyWalker denkt graag met je mee. Al meer dan 15 jaar zijn wij dé specialist op het gebied van bemiddeling van middenkader en management in customer service. Je schakelt ons in voor executive search, detachering & interim, werving & selectie en advies & consultancy in customer service. Met onze database van meer dan 7.500 customer service professionals vinden wij altijd een geschikte trainer of coach klantenservice.

Zo gaan wij te werk:

  1. We bespreken jouw wensen, behoeften en de uitdagingen waar je voor staat
  2. Daarna werken wij een profiel uit, passend bij jouw team
  3. Wij raadplegen ons netwerk van +7.500 professionals
  4. We selecteren een aantal kandidaten en zorgen ervoor dat jij deze ontmoet
  5. Jij beslist wie je wel en niet bij jouw organisatie vindt passen
  6. Weet je wie je aan wilt nemen? Dan zetten wij de puntjes op de -i- en regelen de administratie

Zoals je ziet, gaan wij volledig samen met jou op zoek naar de beste professional. Wil je eerst vrijblijvend meer informatie, neem dan snel contact op met een van onze recruiters. En neem ook eens een kijkje bij onze openstaande vacatures.

Vraag vrijblijvend advies aan
Bekijk al onze vacatures