Sollicitatietips

Je wilt een goede eerste indruk maken op je toekomstige werkgever, daarom delen we graag deze handige sollicitatietips met je.

Do’s:

  • Ken je sterke punten en valkuilen. Wees eerlijk naar jezelf. Gebruik beoordelingen van vorige functies en de mening van de mensen om je heen voor een duidelijk beeld.
  • Programmeer onze telefoonnummers in je telefoon. Beslis als je SkyWalker in je scherm ziet, of de omgeving waar je op dat moment bent, geschikt is voor een telefoongesprek over een nieuwe functie.
  • Doe research naar de functie en het bedrijf. Krijg je een uitnodiging voor een gesprek? Verdiep je dan in de functie en in de werkgever. Schrijf een aantal relevante vragen op over de functie en de organisatie, om te stellen in je gesprek.
  • Ben je bewust van je digital footprint. Wat is er op internet over jou te vinden? Realiseer je dat werkgevers in toenemende mate Facebook, LinkedIn en jouw lidmaatschappen van andere communities en sociale netwerken gebruiken om zich vooraf een beeld over je te vormen.
  • Koppel je LinkedIn profiel aan een privé e-mailadres. Zo kun je ook vanuit huis communiceren via LinkedIn. Maar belangrijker nog: je raakt de toegang tot je opgebouwde contacten niet kwijt als je een nieuwe job gevonden hebt.

Dont’s:

  • Een vuistdik cv boordevol irrelevante details. Houd het kort en zakelijk. Maximaal 2 bladzijden voor een cv is een goede richtlijn. Benoem behaalde resultaten gerust als deze relevant zijn voor de positie waarop je solliciteert.
  • Een slordige presentatie. Solliciteren doe je niet alleen met je cv, maar in je hele presentatie. Gebruik een serieus e-mailadres met je volledige (eigen) naam. Let op de vormgeving van je C.V. en je foto. Laat vakantiefoto’s achterwege, net als foto’s met een Snapchat-filter.
  • Een grappige voicemail. Dat is misschien leuk voor je vrienden, maar welke indruk krijgt je toekomstige werkgever erdoor??
  • Wenselijke antwoorden geven. Probeer tijdens het sollicitatiegesprek niet om wenselijke antwoorden te geven, maar luister en reageer. Illustreer met voorbeelden uit eerdere werksituaties. Blijf bondig, zakelijk en concreet en het belangrijkste: ben jezelf.
  • Negatief zijn over je (vorige) werkgever. Stel de zaken niet anders voor dan ze zijn en blijf professioneel. Je kunt best benoemen dat iets niet goed ging, maar neem daarin altijd je eigen rol en verantwoordelijkheid. Zo laat je zien hoe je omgaat met lastige situaties.

Vacatures

Delta Fiber - SkyWalker Customer Service Management Recruitment Executive Search Interim Management

Customer Experience Specialist bij DELTA Fiber – Schiedam

Ben jij of ken jij de nieuwe Customer Experience Specialist bij DELTA Fiber in Schiedam? Reageer dan nu!
Schiedam
Bekijk deze vacature!

Teamleider Customer Service Strategic Accounts bij DPD – Oirschot

Ben jij of ken jij de nieuwe Teamleider Customer Service Strategic Accounts bij DPD in Oirschot? Reageer dan nu!
Oirschot
Bekijk deze vacature!

Forecast en Capaciteitsmanager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) – Den Haag, Assen of Zwolle

Ben jij of ken jij een Forecast en Capaciteitsmanager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)? Reageer dan nu!
Den Haag, Assen of Zwolle
Bekijk deze vacature!

SkyWalker Customer Service Management

De Limiet 15-D
Handelscentrum Vianen – Flexizone D
4131 NR Vianen
F.Z.I. B.V. (KvK nr.: 83737774) handelt onder de naam “SkyWalker”, in licentie van Sky-Walker B.V.

NEEM CONTACT MET ONS OP!