WFM trafficer

WFM trafficer

voor de dagsturing in customer service

Op zoek naar een WFM trafficer die kijkt naar hoe het klantcontactaanbod zich verhoudt tot de forecast, wat het daadwerkelijke volume is en welke van de geplande uren worden gerealiseerd ten opzichte van het opgestelde rooster? Dan wil je natuurlijk iemand die past bij jouw team en snel de uitdagingen aangaat die bij de customer service van jouw organisatie liggen. Wij leggen je uit wat een WFM trafficer doet en welke eigenschappen bij deze professional horen.

Wat houdt de functie WFM trafficer in?

Een trafficer optimaliseert realtime de bezetting ten opzichte van het actuele aanbod aan contactvolume. Op een klantenservice heb je namelijk altijd te maken met veranderingen. Een WFM trafficer zorgt ervoor dat de basis niet instort. Is er bijvoorbeeld een enorme wachtrij aan de telefoon, dan vraagt de WFM trafficer aan de medewerkers die de e-mail behandelen of zij willen bijspringen bij de telefoon.

De WFM trafficer is verantwoordelijk voor het intraday management. Deze professional is dus de spin in het web als er moet worden ingegrepen of als het rooster moet worden aangepast.

Een WFM trafficer is onmisbaar voor jouw customer service team!

Een WFM trafficer is van onschatbare waarde om elke dag op het juiste moment de juiste mensen met de juiste vaardigheden te kunnen inzetten op jouw customer service. In principe lijkt het werk van een WFM trafficer misschien gemakkelijk en hoeft hij alleen maar alles aan te kijken.

Maar in de praktijk is het verre van dat. Denk aan verkeerd uitgestuurde mailings, fouten in een factuur, een manager die aankomt met andere prioriteiten, uitzonderlijke weersomstandigheden, een griepgolf of medewerkers die op ongevraagde tijdstippen pauze houden. Ervaren WFM trafficers springen hier adequaat op in en zorgen ervoor dat ongeacht het tijdstip, de bezetting sluitend blijft.

Onze belangen, voorkeuren en behoeften stonden voorop bij SkyWalker. Hierdoor ontstond de perfecte aansluiting tussen hun uitgebreide netwerk en onze behoeften.
Jeroen Kerkhoff, General Manager Any-Lamp

Taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden

De WFM trafficer monitort de wachttijden, klantvragen en performance gedurende de dag en op de dag zelf kan deze professional bij een eventuele calamiteit of wijziging in de operatie snel schakelen. Dankzij analytische vaardigheden en kennis van Excel en WFM software maakt, verstuurt en presenteert de WFM trafficer rapportages en denkt hij of zij mee over een ‘strijdplan’ voor de volgende dag en aankomende weken.

Verder verwerkt de WFM trafficer roosterverzoeken van customer service medewerkers, is de professional stressbestendig, analytisch, assertief en uiteraard communicatief sterk.

Salarisindicatie

Het salaris van een WFM trafficer ligt gemiddeld op € 3.280 bruto per maand. Dit is slechts een indicatie. Bij het bepalen van het salaris van een Workforce management trafficer moet rekening gehouden worden met de grootte van de customer service operatie, de hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden, werkervaring, opleidingsniveau, de regio en of het een inhouse of facilitair callcenter is.

Zo selecteert SkyWalker de perfecte kandidaat voor jouw organisatie

Een goede WFM trafficer is niet zomaar gevonden. Je moet tijd steken in de werving en selectie en ook nog snel de juiste professionals zien te vinden.

Daarom werkt SkyWalker graag met jou samen. Wij zijn dé specialist op het gebied van executive search, detachering & interim, werving & selectie en advies & consultancy voor customer service.

Maar hoe bepalen wij of een WFM trafficer geschikt is voor jouw organisatie?

  1. Wij gaan samen in gesprek om jouw wensen, behoeften en uitdagingen te bespreken
  2. Op basis van dit gesprek werken wij een passend profiel uit
  3. Wij raadplegen ons netwerk van + 7.500 customer service professionals
  4. Hieruit maken wij een eerste selectie en regelen wij ontmoetingen
  5. Jij maakt uit deze selectie een keuze wie het beste bij jouw team past
  6. Is de match gemaakt? Dan zetten wij de puntjes op de i en regelen alle bijbehorende administratie.

Gezamenlijk gaan we op zoek naar de juiste match. Neem vrijblijvend contact op met een van onze recruiters of bekijk de openstaande vacatures.

Vraag vrijblijvend advies aan
Bekijk al onze vacatures