Kandidaten

Unexus

Unexus en SkyWalker: Samen echt ontdekken wat je zoekt en de juiste kandidaat vinden

Op 1 augustus 2023 startte Dirk Stuip als CEO bij Unexus. Dirk: “Voordat ik begon, wist ik wel dat er enkele mooie uitdagingen lagen. Zo was al bekend dat vier sleutelfiguren hun pensioengerechtigde leeftijd gingen bereiken. Fase één van mijn opdracht was dan ook: het borgen van de continuïteit. Je wil die posities invullen met mensen met de juiste kennis, kunde en ambities die passen bij waar we met ons bedrijf naartoe willen.”

De uitdaging

“Met Unexus zijn we volop in ontwikkeling. We groeien hard in omzet en aantal klanten. Daarom volgde fase twee: het bouwen van een nieuw fundament. Dat gaat over alles wat te maken heeft met hoe we het bedrijf draaien: de processen, de way of working, een passende cultuur, dat soort zaken. Op het moment dat we de vacature openstelden voor de functie Manager Operations, hadden we dan ook nog niet alles helemaal helder; wat moet iemand kunnen en willen, wat voor karakter en persoon heb je nodig op die plek? Daar lag voor mij een uitdaging.”

Helderheid krijgen

“Ik ben behoorlijk gechallenged door SkyWalker. Dat was heel nuttig, want het écht duidelijk krijgen wat je wil en zoekt in een kandidaat, was hard nodig. Zelf zat ik vooral in algemeenheden te denken en dat is in het proces heel goed aangescherpt.”

“Zo hebben we een sessie gepland waarin we een flink aantal LinkedIn profielen bekeken. Hieruit werd helder wat belangrijk is voor Unexus, bijvoorbeeld qua competenties en ervaring. Tijdens dat proces zijn er ook dingen verdwenen die ik dacht te willen en waar andere zaken voor in de plaats zijn gekomen. Dit was cruciaal om uiteindelijk de juiste persoon op de juiste plek te krijgen.”

Dit onderscheidt SkyWalker

“Wat SkyWalker anders doet dan andere bureaus, is de snelheid van schakelen. Ze wachten niet totdat er een stapel kandidaten beschikbaar is, maar zodra er een match is, sturen ze deze kandidaat door. Dat brengt enorm veel snelheid in het proces. Zo kon het dus gebeuren dat een kandidaat zich op dinsdag meldde bij SkyWalker en al op donderdag bij ons op gesprek kwam.”

“Verder sloot iemand van SkyWalker aan bij de eerste gesprekken. Dat was voor mij heel waardevol. Deze derde persoon kan een verduidelijkende, objectieve en kritische rol innemen. Dat zorgde voor veel betere kandidaatinterviews.”

De voordelen van werken met SkyWalker

“Ik ben best wel een moddergooier als dat nodig is, maar het is er gewoon niet: werken met SkyWalker geeft alleen maar voordelen. Dat begint met de focus die de zoektocht naar de geschikte kandidaat krijgt. Daarnaast is het bereik van een bureau vele malen groter dan je eigen netwerk. En wat ik de grootste meerwaarde vind, is dat ik kritisch bevraagd word over wat ik zég te willen. Want ik denk te weten wat ik wil, maar eerlijkheidshalve, is dat misschien toch niet helemaal zo. SkyWalker heeft me geholpen om echt te komen tot wat ik zoek. En het resultaat van al die inspanning mag er zijn: we hebben nu precies de juiste kandidaat op de juiste plek.”

Dirk Stuip CEO LinkedIn profiel